• Trg Krešimira Čosića 11, 10000 Zagreb
  • Potraži nas:

Mixed Pairs

30.12.2019

Mješoviti parovi službeno su priznati od strane IFBB-a kao sportska disciplina 1983. godine kao mješoviti parovi za bodybuilding; međutim, međunarodni kongres IFBB 2013. u Marakešu, Maroko, ukinuo je kategoriju ženski bodybuilding, tako da je danas IFBB kategorija miješanih parova otvorena za žene koje sudjeluju u Women's Physique, Women's Fitness ili Women's Bodyfitness kategoriji koje nastupaju s bodybuilderima ili Classic bodybuilderima.

Muškarci u parovima izvode obvezne poze na isti način kao u muškom bodybuildingu, dok žene izvode te poze u istom stilu kao u kategoriji Women's Physique. Muški natjecatelji nose istu odjeću kao u muškom bodybuildingu, ženske natjecateljice nose istu odjeću kao u Women's Physique.

Natjecanje miješanih parova sastoji se od tri kruga: 1. runda u polufinalu (usporedbe) plus 2. runda (obavezne poze) i 3. runda (pozing rutina) u finalu.

U kategoriji miješanih parova suci ocjenjuju fizički izgled oba partnera prema stupnju proporcije, simetriji, veličini i kvaliteti mišića (gustoća, separacije). Par će se također ocjenjivati ​​kao cjelina s posebnom pažnjom koja će se posvetiti tome kako se njihovi pojedinačni stavovi međusobno nadopunjuju i koliko se dobro slažu.

U slobodnom pozingu suci posebno obraćaju pažnju na to koliko dobro se svaki par prezentira uz glazbu. Suci će tražiti umjetničku i dobro koreografiranu rutinu koja može sadržavati bilo koji broj poza; međutim, obavezne poze moraju biti uključene. Par mora također uključivati ​​povremene stanke kako bi u njima prikazali svoju atletsku građu.